Στα 780 ευρώ ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο εισαγωγικός μισθός των υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα του βαθμού ΣΤ της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο.

Ταυτόχρονα, στο βασικό μισθό ενσωματώνεται μέρος των επιδομάτων, υιοθετείται μικτό σύστημα αποδοχών, ενώ καταργούνται κάθε είδους επιδόματα, παροχές και αποζημιώσεις.

Από την άλλη αυξάνεται σημαντικά το επίδομα θέσης ευθύνης με σκοπό τη δημιουργία ενός επιπλέον κινήτρου για την κατάληψη των θέσεων ευθύνης από τα ικανότερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης.

Επιπλέον καταργείται η οικογενειακή παροχή (συζύγου) για τους έγγαμους υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η παροχή για τα τέκνα τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία του υπαλλήλου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη δυνατότητα υπερωριακής απασχόλησης των υπαλλήλων, με αμοιβή, η οποία καθορίζεται κάθε φορά με υπουργική απόφαση, θέτοντας ως ανώτατο όριο ωρών τις είκοσι (20) μηνιαίως. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ώρες υπερωρίας μπορεί να φτάσουν τις 60 ή 50 ώρες, κατά μήνα, ανάλογα την περίπτωση.

Με βάση το ποσό των 780 ευρώ οι βασικοί μισθοί των υπόλοιπων κατηγοριών διαμορφώνονται αφού πολλαπλασιαστούν με επιμέρους συντελεστές, οι οποίοι φτάνουν έως το 1,4 για υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Πηγή: 
skai.gr

Δείτε επίσης