Στα 100 εκατομμύρια η ενίσχυση των νοικοκυριών για το ρεύμα

Οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια ανησυχούν την κυβέρνηση καθώς τα νοικοκυριά θα βρεθούν με αυξημένους κατά πολύ λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και μετά την επιδότηση που έχει ανακοινωθεί.

Στο τραπέζι βρίσκεται σχέδιο για αύξηση του κονδυλίου που θα κατευθυνθεί προς τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων με ρεύμα χαμηλής τάσης.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του νεοσύστατου Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης κατά περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικής ενέργειας στη χαμηλή τάση. Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κονδύλι για το ρεύμα θα φθάσει τα 270-300 εκατομμύρια ευρώ. 

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η επιδότηση θα είναι στα 30 ευρώ/μεγαβατώρα που μεταφράζεται σε ένα ποσό της τάξης των 9 ευρώ/μήνα. Αν και ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις, αναμένεται με το νέο σχεδιασμό το ύψος της επιδότησης να αυξηθεί στα 42 – 46 ευρώ/μεγαβατώρα δηλαδή μηνιαίων η επιδότηση από 9 ευρώ να αυξηθεί στα 14-15 ευρώ. 

Η επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος θα γίνει οριζόντια, δεν θα υπάρχουν δηλαδή εισοδηματικά κριτήρια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης