Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω στάσεων εργασίας που έχουν κηρύξει σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα μείνουν σήμερα από τις 11.00 έως τις 16.00 ο Ηλεκτρικός, το Μετρό, και το Τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας, υπερασπιζόμενοι - όπως αναφέρουν - τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Σε στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 17.00 προχωρούν την ίδια ημέρα και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Κατά τη διάρκεια της στάσης θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση.

Όπως επισημαίνει ο ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία θα πρέπει να βρίσκονται στα αμαξοστάσια στις 11:00 και η απόσυρσή τους υπολογίζεται να γίνεται από 10:30 ενώ η επαναφορά τους θα γίνεται προοδευτικά έως τις 17:30.

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία Ηλεκτροδηγών και Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ επισημαίνουν ότι «μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου 'Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις', μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο». 

Προσθέτουν ότι «ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος» και τονίζουν ότι «τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι "επενδυτές", οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου». 

Τις ώρες της στάσης εργασίας, τα προαναφερθέντα σωματεία θα πραγματοποιήσουν παράλληλα Γενικές Συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν τα μέλη για τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περεταίρω δράσεις. 

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες και γενική συνέλευση ανακοίνωσε και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) για τους ίδιους λόγους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης