Σκληρες επιθέσεις μεταναστών στο Λιμάνι της Πάτρας - Θα χαθούν ζωές λόγω βίας ή από την πανδημία - Θεατής η κυβέρνηση

Κινδυνεύουν πλέον ζωές στο λιμάνι της Πάτρας. Σε ένα μόνο περιστατικό, το τελευταίο χρονικά, χθες, ομάδα από 20 τουλάχιστον Αφγανούς μετανάστες επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα σε οδηγούς φορτηγών σκορπώντας τον τρόμο.

Το Λιμάνι της Πάτρας ασφυκτιά από 500 περίπου μετανάστες (ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινά) που έχουν εγκατασταθεί σε ερειπωμένα βιομηχανικά κτίρια ακριβώς απέναντι και χωρίς κανέναν έλεγχο μπαίνουν ακόμη και τον χώρο του ips δηλαδή φτάνουν μέχρι τους καταπέλτες των πλοίων.

Η ΕΛΑΣ δεν επεμβαίνει έξω από το Λιμάνι υποστηρίζοντας ότι και να τους συλλάβει (οι περισσότεροι δεν έχουν καν χαρτιά) δεν εχει που να τους πάει. Μέσα στο Λιμάνι, δεν υπάρχει καμια φύλαξη αφού το Λιμενικό δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση και απλώς όπου μπορεί τους κυνηγά (αλλά αυτοί επιστρεφουν).

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και λόγω πανδημίας. Οι μετανάστες χωρίς κανένα έλεγχο - και φυσικά χωρίς μάσκες - περιφέρονται ακόμη και στον Σταθμό Υποδοχής ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ πολλές φορές έρχονται σε επαφή με Λιμενικούς και Οδηγούς. Αυτό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Μόνη υπεύθυνη για την χαοτική αυτή κατάσταση είναι η κυβερνηση που δεν ασχολείται παρά το γεγονός ότι το Λιμάνι είναι σύνορο της χώρας και έχει σημαντικο Μεταφορικό έργο που έτσι υπονομεύεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Μεταφορικές εταιρείες που έχουν αφεθεί απροστάτευτες και στην τύχη τους, έχουν καλέσει ιδιωτικές security για να τις προστατεύουν ενώ με ειδικούς σκύλους ελέγχουν όλα τα φορτηγά τους λίγο πριν την επιβίβαση. Όλα αυτά με σοβαρό κόστος. Το κράτος που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια, ειναι θεατης.

Θυμίζουμε ότι πριν δυο χρόνια επί υπουργείας Βίτσα, η ΕΛΑΣ, σε τρεις ώρες μάζεψε χωρίς πρόβλημα 600 μετανάστες τους κατέγραψε, τους μετέφερε σε δομές της Αθήνας και το Λιμάνι της Πάτρας μπόρεσε να λειτουργήσει για αρκετό διάστημα χωρίς προβλήματα.

Σήμερα η νέα κυβέρνηση, ενώ έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης από δεκάδες υπομνήματα, δεν ασχολείται αφήνοντας μια βραδυφλεγή βόμβα να εκραγεί κάποια στιγμή.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης