Σε lockdown τρία σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας

Και τη λειτουργία των φυλακών έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός, καθώς τρία καταστήματα κράτησης έχουν τεθεί υπό αυστηρό περιορισμό από τις αρχές του μήνα.

Συγκεκριμένα, στα καταστήματα κράτησης Άμφισσας, Τρικάλων και στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού - όχι στις δικαστικες φυλακές - από τις 11 Νοεμβρίου έχουν περιοριστεί τα επισκεπτήρια, καθώς και οι μεταγωγές, με αποτέλεσμα να γίνονται μόνο τα αναγκαία και απαραίτητα. Δηλαδή, πραγματοποιούνται οι μεταγωγες όταν προκύπτει σοβαρό πρόβλημα υγείας, όπως και προς τα δικαστήρια που έχουν οι κρατούμενοι.

Ο περιορισμος αυτός θα ισχύσει έως και τέλος Νοεμβρίου, οπότε και θα επαναξεταστεί το θέμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr, τα κρούσματα μετά τους περιορισμούς αυτούς έχουν πέσει αισθητά. Ενδεικτικά, στις φυλακές Τρικάλων, όπου υπάρχουν περίπου 900 κρατούμενοι, υπάρχουν 23 διαγνωσμένα κρούσματα κρατουμένων και 5 σωφρονιστικών.

«Με όλη την κοινωνία σε έξαρση δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστούν οι φυλακές. Ωστόσο, η κατάσταση αυτό το διάστημα είναι υπό πλήρη έλεγχο» δηλώνουν υπεύθυνοι από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικης Πολιτικής, ενώ υπογραμμίζουν ότι στα δύο χρόνια της πανδημίας έχουν περάσει από τις φυλακές 30.000 άνθρωποι, ενώ οι θάνατοι δεν ξεπερνούν τους 10.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης