Σε 32.574 μετανάστες απορρίφθηκε το άσυλο: Τους ψάχνουν

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται με τρεις τρόπους: Χιλιάδες γεννήσεις, συνεχιζόμενη είσοδος από το Αιγαίο (που αυξάνεται), ανακάλυψη αναπόγραφων παντού στην ενδοχώρα. Μετανάστες που αγνοούσαμε την ύπαρξη τους. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει και ένας ακόμη τρόπος, ο τέταρτος: Απορρίπτεται το άσυλο τους και αυτοί αντί να επιστρέψουν στις χώρες τους, εξαφανίζονται. 

"Δεν γνωρίζουμε πού ακριβώς βρίσκονται χιλιάδες μετανάστες των οποίων το αίτημα ασύλου δεν έχει εγκριθεί", παραδέχθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, την π. Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου για τη στρατηγική για το άσυλο και τη μετανάστευση.

Πρόσθεσε ότι έως τώρα έχουν λάβει απορριπτική απάντηση στο αίτημα ασύλου που έχουν καταθέσει 32.574 άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι έπραξαν στη συνέχεια, εφόσον, όπως τόνισε ο υπουργός, υπάρχει «θέμα με τις επιστροφές, αυτό δεν είναι καινούργιο».

Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία, από τις 10 Μαρτίου 2020, με το πρόσχημα των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, δεν δέχεται επιστροφές μεταναστών σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, «κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει πολλές φορές στα ευρωπαϊκά όργανα, γιατί δεν πρόκειται για διμερή συμφωνία, αλλά για συμφωνία της Ε.Ε με την Τουρκία».

Μάλιστα ο κ. Μηταράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολλοί εξ όσων παραμένουν παράνομα στην Ελλάδα να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα προς άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης