Σε καραντίνα όλη η χώρα από την Παρασκευή μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων (2.646) και νεκρών (18)

Σε καραντίνα ολόκληρη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής δρομολογεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση, ύστερα και από το νέο ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.  (2.646 κρούσματα - 18 νεκροί).

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετάσχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Eίχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη του κ. Μητσοτάκη με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιστήμονες ανέλυσαν τα νέα δεδομένα της επιδημιολογικής κατάστασης και τις ολοένα και πιο δυσχερείς συνθήκες που διαμορφώνονται για το σύστημα υγείας. 

Επανέρχονται τα sms (στο 13033) για τις μετακινήσεις, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός περιφερειακών ενοτήτων, αναστολή αεροπορικών και σιδηροδρομικών μεταφορών, αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, κομμωτηρίων, αναστολή εστίασης, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες ντελίβερι.

Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

* Σε καραντίνα μπαίνουν η μια μετά την άλλη και άλλες χώρες στην Ευρώπη όπως Βέλγιο, Πορτογαλία, Ην. Βασίλειο κ.α.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης