Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Κορινθία- Εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ενώ για την κατάσβεσή της ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη, 9 Πετζετέλ, 1 Σινούκ και 2 ελικόπτερα για συντονισμό από αέρος, ενώ στις προσπάθειες συνδράμουν υδροφόρες του ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε χορτολιβαδική έκταση και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική. Το πρωί της Πέμπτης η φωτιά κινείται προς Αλεποχώρι.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εκκενώθηκαν προληπτικά Σχίνος και Αγία Σωτήρα ενώ λίγο αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Βαμβακιές και Μαυρολίμνη. 

Παράλληλα σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζι και Παρασκευά, διότι το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, αναμένεται να εκκενωθεί προληπτικά και η περιοχή του Αλεποχωρίου.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατΛόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου, από το 21ο προς Αλεποχώρι και στη διασταύρωση του Πόρτο Γερμενό με την Ψάθα, στο ρεύμα προς Ψάθα

.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης