Σε έξαρση περίεργες... "παθήσεις" σε περιοχές της Ελλάδος.

Η στατιστική ήταν πάντοτε, ένας αξιόπιστος τρόπος για συμπεράσματα στην ιατρική επιστήμη. Τελευταία μέσω της στατιστικής, το Υπ. Υγείας διαπιστώνει ότι σε διάφορα σημεία της χώρας καταγράφεται έξαρση "παθήσεων" πολύ πάνω από τον μ.ο. της υπόλοιπης Ελλάδας! 0 λόγος; Τα επιδόματα πρόνοιας που εισπράττουν οι "παθόντες".

Η πρώτη καταγραφή αφορά το νησί της Ζακύνθου. Εκεί υπάρχει μεγάλος αριθμός... "τυφλών". Μάλιστα εγράφη ότι ένας εξ αυτών οδηγεί και αυτοκίνητο! Στην Πάτρα οι παράλυτοι θα έπρεπε να είναι ένας στους 10 αφού έχουν δοθεί χιλιάδες αναπηρικά καροτσάκια! Στην Κάλυμνο "θερίζουν" οι ψυχικές ασθένειες. Στη Θεσσαλονίκη ξαφνικά, εντάχθηκαν σε "βαριά αναπηρία" 1.200 άνθρωποι! Στη Βοιωτία ¨σαρώνει¨το... άσθμα. Πιστοποιητικά για βαριά αναπηρία δίδονται και στην Κόρινθο.

Όλα τά παραπάνω γίνονται για να εξασφαλίζουν οι... "παθόντες", επιδόματα από την κοινωνική πρόνοια. Περίπου 220.000 άνθρωποι έχουν καταγραφεί αλλά όπως διαπίστωσε το υπουργείο, αρκετοί εξασφάλισαν ακόμα και με μίζες "παθήσεις". Επιπλέον πολλοί έχουν εγγραφεί δυο, τρεις ή και πέντε φορές!

Τώρα το υπουργείο ξαναμετρά τους δικαιούχους. Μόνο από την απάλειψη των διπλοεγγραφών θα εξοικονομήσει 250 εκατ. ευρώ ετησίως. Όσο για το ποιοί είναι πραγματικά... τυφλοί απαιτείται πραγματική εκστρατεία: Θα πρέπει όλοι να επαναεξεταστούν...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης