Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Σεισμική δόνηση μεγεθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν εντάσεως 5,9 βαθμών.

Ο σεισμός, ο οποίος χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρός»,έγινε ιδιαίτερα αισθητός στo Ηράκλειο και το Λασίθι, και διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα.  

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:08 στον θαλάσσιο χώρο 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Άρβης. Είχε εστιακό βάθος 67,1 χλμ. 

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και το εστιακό βάθος ήταν 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο καθηγητής Δυναμικής, Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι η σεισμική δόνηση χρειάζεται αξιολόγηση καθώς δεν γνωρίζουν τα ρήγματα που υπάρχουν σε εκείνη την περιοχή. «Χρειάζεται μια πιο καλή αξιολόγηση, καθώς έχουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όπως είπε, ο σεισμός είχε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν συσχετίζεται με τη σεισμική δραστηριότητα στο Αρκαλοχώρι.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης