Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στην Ανατολική Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.24 τη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στη Σταμάτα Αττικής, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 13,9 χιλιόμετρα.

Η πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου έκανε λόγο για δόνηση 4,2 Ρίχτερ. Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) η δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ.

Μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ακολούθησαν τέσσερις δονήσεις από 2 έως 2,9 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία κλήση για ζημιές, σύμφωνα με Πυροσβεστική, αλλά και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Λέκκας πρόσθεσε πως η δόνηση αποτελεί τη συνέχεια του σμήνους των σεισμών μικρής έντασης της 9ης Ιανουαρίου.

Σημείωσε εξάλλου ότι είναι μικρές οι τεκτονικές δομές της περιοχής για να δώσουν μεγάλο σεισμό, καθώς και ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Σε νεότερες αναρτήσεις του, ο κ. Λέκκας ανέφερε ότι είναι φυσιολογική η σεισμική ακολουθία, καθώς και ότι θα συνεχιστεί η σεισμική δραστηριότητα και τις επόμενες ημέρες, με μικρά μεγέθη σεισμών που δεν πρέπει να προκαλούν ανησυχία.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα η δόνηση προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός, όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης