Ρήτρες «κοινωνικής ειρήνης» για τον τουρισμό, απαιτούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που οργανώνουν τη διεξαγωγή συνεδρίων στην Ελλάδα

Δραματική πτώση της τάξης του 50% σε σχέση με φέτος καταγράφεται στον αριθμό των συνεδρίων που έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν στην Ελλάδα από ξένους φορείς το 2012. Παράλληλα, συνεχίζονται οι ακυρώσεις συμφωνιών για συνέδρια τα οποία είχαν κλειστεί κατά το παρελθόν. Αιτία αυτών των δυσμενών εξελίξεων για τον τουριστικό κλάδο είναι η κοινωνικοπολιτική αστάθεια και οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οσοι διοργανωτές συνεδρίων αποφασίζουν να επιλέξουν την Ελλάδα ως τόπο διεξαγωγής τους, ζητούν να υπάρχουν στα συμβόλαια ρήτρες «κοινωνικής ειρήνης». Δηλαδή ζητούν εγγυήσεις ότι την περίοδο διεξαγωγής τους δεν θα έχουν απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δεν θα γίνονται διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και δεν θα απεργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα Μέσα Μεταφοράς. Σε περίπτωση που όλα αυτά δεν ισχύουν, προβλέπονται μεγάλες αποζημιώσεις. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας ματαίωσε δύο συνέδρια, οι εργασίες των οποίων επρόκειτο να διεξαχθούν στην πρωτεύουσα και απέσυρε το ενδιαφέρον της για ένα ακόμη, το 2014, για το οποίο η Αθήνα ήταν ο επικρατέστερος προορισμός.

Πηγή: 
kathimerini.gr

Δείτε επίσης