Ρέθυμνο: Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Ρέθυμνο

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ρεθύμνου απεργούν σήμερα και συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου τους, αντιδρώντας στις «καταχρηστικές καταγγελίες των συμβάσεών τους».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρεθύμνου, επισημαίνει πως «πρόκειται για άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών μας Συμβάσεων από τους εργοδότες, αλλά και για προκλητικές προτάσεις ριζικής ανατροπής αυτών, που δυναμιτίζουν τις προϋποθέσεις επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας που βιώνουμε».

Οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο αρνούνται τις προτάσεις των εργοδοτών τους οι οποίες, όπως τονίζουν, «ισοπεδώνουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις καταδικασμένες από τους εργαζόμενους, μνημονιακές διατάξεις και την κοινή λογική» και ζητούν να μη γίνουν μειώσεις στους βασικούς τους μισθούς καθώς επίσης να μη περιοριστούν τα κλαδικά τους επιδόματα.

Μεταξύ άλλων, στις διεκδικήσεις τους, τις οποίες επαναφέρουν στη δημοσιότητα μέσα από τη σημερινή απεργιακή κινητοποίησή τους, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ρέθυμνο ζητούν «υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή της υπουργικής απόφασης σχετικά με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά με ταυτόχρονη επανένταξη όλων των ειδικοτήτων του κλάδου τους σε αυτά, καθώς επίσης το χρόνιο αίτημα τους για επανασύσταση της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας».

Για τα προβλήματα που δημιουργούνται στις μονάδες αλλά και στην εξυπηρέτηση των τουριστών από τη σημερινή κινητοποίηση η οποία θα έχει και συνέχεια, σύμφωνα με το σωματείο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι καλούν τους επιχειρηματίες - εργοδότες να αναλάβουν πλήρως την ευθύνη. Σε μία περίοδο μάλιστα όπου οι συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι συνεχής, αλλά διακρίνεται απόσταση για σύγκλιση και συμφωνία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης