Πώς ο Μπακογιάννης ξεμπλόκαρε την ανάπτυξη Λυκαβηττού

Ο Κώστας Μπακογιάννης έγκαιρα είχε εξηγήσει ότι ο κάθε Δήμος πρέπει να έχει στην κυριότητα του κάθε δημόσιο χώρο εντός των ορίων του ώστε να μπορεί να έχει την ευθύνη για την σωστή του λειτουργία. Δεν μπορεί διαφορετικοί φορείς να έχουν πεζοδρόμιο, δέντρα, φωτισμό κ.ο.κ. Όταν χρειάζεται έργο, λόγω ασυνεννοησίας δεν προσωρά τίποτε,

Αυτό συνέβαινε και με τη διαχείριση του λόφου του Λυκαβηττού στο σύνολό του. Ενώ ο λόφος ανήκε στον Δήμο, η Εταιρεία Ακινήτων είχε το θέατρο και τον χώρο πάρκινγκ. Κανένα έργο δεν μπορούσε να προσωρήσει.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στην μίσθωση των 35 στρεμμάτων που ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, στα οποία βρίσκονται το θέατρο και ο χώρος του πάρκινγκ.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπει, πλέον, «στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν τον λόφο στο σύνολό του». Όπως η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, η συντήρηση και η αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, καθώς και αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

«Λυτρωτική» χαρακτήρισε την απόφαση ο δήμαρχος Αθηναίων. «Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και της συνιδιοκτησίας», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και υπογράμμισε για τον Λυκαβηττό: «Πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης