Πώς θα ανοίξει η αγορά όταν μειωθούν τα κρούσματα

Παρά το ρεκόρ κρουσμάτων και νεκρών, η κυβέρνηση σχεδιαζει  την άρση lockdown. Οι πρώτες φάσεις θα περιλαμβάνουν το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπορίου, όπου δεν καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Ακολούθως, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πέτσα, θα ανοίξουν καφετέριες και εστιατόρια. Όπως είπε, ωστόσο, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, τα καταστήματα που συνδέονται μόνο με τη νυχτερινή διασκέδαση, είναι πιο δύσκολο να εκτιμήσει κανείς ότι θα ανοίξουν. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση του lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι έπειτα από το Σαββατοκύριακο αναμένεται πτώση στον αριθμό των νέων μολύνσεων.

Ακολούθως, θα αξιολογηθεί η κατάσταση, προκειμένου –σταδιακά, αν χρειαστεί- να αναπτυχθεί το σχέδιο άρσης των περιορισμών, δεδομένου ότι τα μέτρα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, με τον εμβολιασμό πάντως να μην είναι υποχρεωτικός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη επιβεβαιώθηκαν 2.422 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το προηγούμενο 24ωρο κατεγράφησαν 63 θάνατοι, αριθμός που είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει σημειωθεί, ενώ σε 443 ανέρχονται πλέον οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης