Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο κύμα;

Γύρω στα μέσα ή προς το τέλος του Ιουλίου θα ξεκινήσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, σαφέστατα βρισκόμαστε σε μια φάση αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού ενώ αναφερόμενος στο τέταρτο κύμα σημείωσε ότι «αν δεν το προλάβουμε μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρό».

Εκτιμώντας ότι οι μετακινήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά του ιού και κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα και τον Αύγουστο, ο κ. Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι αναμένεται να ξεπεράσουμε και πάλι τα 1.000 κρούσματα ημερησίως, με τον αριθμό να  αυξάνεται ακόμα περισσότερο τον Σεπτέμβριο.

Ο καθηγητής υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού αναφέροντας ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι επικουρικό χαρακτήρα και το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά είναι ο εμβολιασμός.

Όπως είπε, για να γλιτώσουμε από τα χειρότερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα που χρησιμοποιεί, θα πρέπει μέσα στον Αύγουστο το ποσοστό των εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό να φτάσει στο 83%.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης