Πως ασυνείδητοι απατεώνες δηλώνουν ανύπαρκτα ακίνητα για να επιδοτηθούν σαν πυρόπληκτοι

Η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τάχιστα τα βοηθήματα στους πυρόπληκτους ενεργοποίησε το δαιμόνιο της φυλής και ιδού: Μόνο σε μια περίπτωση βρέθηκαν 500 αιτήσεις για ζημιές που έγιναν για 6 όλα κι όλα κτίρια!

Σε άλλες περιπτώσεις, ουκ ολίγοι (πάνω από 5.000 άτομα), τροποποίησαν το έντυπο Ε9 και δήλωσαν δικαιώματα από ακίνητα που δεν είχαν, υποβάλλοντας αίτηση για κρατική αρωγή. Αφού πήραν τα χρήματα, στη συνέχεια τα διέγραψαν από το Ε9. 

Καταγράφηκαν και περιπτώσεις όπου διαπιστώθηκαν μεταβολές Ε9. Οι επιτήδειοι άλλαξαν την τοποθεσία ακινήτων και από μη πληττόμενη τα τοποθέτησαν σε... πληττόμενη περιοχή.

Αυτές οι ασυνείδητες συμπεριφορές γίνονται από ανθρώπους που μπορεί και να είναι στα κεραμίδια καταγγέλλοντας την... κυβερνητική ανεπάρκεια. Ωστόσο ήδη έχουν κάνει το πρώτο κακό: Οι νόμιμοι δικαιούχοι δεν θα πάρουν άμεσα τα χρήματα των αποζημιώσεων αφού το κράτος είναι υποχρέωμένο να ελέγξει όλες τις αιτήσεις για να μην χρηματοδοτεί απατεώνες και μετά να τους κυνηγά και ήδη διεκοψε τις καταβολές.

Μάλιστα το κράτος σε μια επίδειξη αλτρουϊσμού, αποφάσισε όσοι έχουν υποβάλει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr αίτηση για τη χορήγηση κρατικής αρωγής, να έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τροποποίηση ή ακόμη και ανάκλησή της μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021.

Το μήνυμα είναι "πάρτε τα πίσω θα σας βρούμε". Πρόσφατα, αντίστοιχες υποθέσεις καταστρατήγησης μέτρων της πολιτείας, τα οποία ελήφθησαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη με πρόστιμα και ποινικά.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης