Πωλούσε μέσω ιστοσελίδας παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα που έφερνε από Βουλγαρία-Ινδία

Για διακίνηση, μέσω Διαδικτύου, παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας συνελήφθη την Τετάρτη άνδρας, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, προμηθεύονταν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από τη Βουλγαρία και την Ινδία και στη συνέχεια τα διακινούσε στην Ελλάδα.

Για την προώθησή τους είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα, καταχωρούσε σχετικές αγγελίες και λάμβανε παραγγελίες τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ οι πληρωμές γίνονταν αποκλειστικά μέσω αντικαταβολής.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 258 φαρμακευτικά χάπια, αεροβόλο πιστόλι με δύο γεμιστήρες, δύο κινητά τηλέφωνα, ασυμπλήρωτες ταχυδρομικές επιταγές και φάκελοι.

Τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), δεν διέθεταν την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας και θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης