Προς καθολικό lockdown 15 ημερών πριν ανοίξει η αγορά

Tο οικονομικό επιτελείο έχει στείλει επείγον μήνυμα πως το λιανεμπόριο πρέπει πάση θυσία να ανοίξει εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, καθώς οι κρατικές δυνατότητες στερεύουν. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση αναζητάει τρόπους για να μειώσει το ιικό φορτίο άμεσα και να μπορέσει να ανοίξει μετά τις 15 Μαρτίου την οικονομική δραστηριότητα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και κάτω από λιγότερη πίεση.

Έτσι, μεγάλη μερίδα των ειδικών, προτείνει ως μόνη λύση ένα σκληρό οριζόντιο lockdown σε όλη τη χώρα από την Τσικνοπέμπτη έως την Καθαρά Δευτέρα, παρόμοιου τύπου με αυτό του περασμένου Μαρτίου, ώστε να μειωθεί το ιικό φορτίο. 

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αιτία διασποράς είναι οι συγκεντρώσεις σε σπίτια, οι οποίες προκύπτουν από μια πολύ εύκολη αποστολή sms «6» για μετακίνηση σωματικής άσκησης, που καταλήγει σε πάσης φύσεως συνεστιάσεις και συγκεντρώσεις κατ’ οίκον.

Ένα «έξυπνο» μέτρο που εξετάζεται είναι η αποστολή sms «6» να επιτρέπει μετακίνηση μόνο με τα πόδια, εμποδίζοντας τις διαδημοτικές μετακινήσεις. Με αυτό το μέτρο εικάζεται πως θα περιοριστεί η κινητικότητα, καθώς τα καταστήματα είναι κλειστά και δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι –πλην εργασίας και έκτακτων αναγκών– που μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης