Προς άρση καραντίνας στους ακίνδυνους νομούς;

Στην κυβέρνηση, με δεδομένο πως η αποκλιμάκωση έρχεται πολύ πιο αργά από όσο περίμεναν, αποφεύγουν να κάνουν μακρόπνοους σχεδιασμούς και θα πηγαίνουν βήμα βήμα. Η αποκλιμάκωση δεν θα γίνει με βάση τις ημερομηνίες, αλλά με βάση τα δεδομένα.

Το βασικό πλάνο εξακολουθεί να είναι το γνωστό: να ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου τα δημοτικά σχολεία και ακολούθως το λιανεμπόριο.

Το άνοιγμα της εστίασης θα εξεταστεί πέριξ της 10ης Δεκεμβρίου όταν θα υπάρχει πιο καθαρή εικόνα, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Κ», οι επιδημιολόγοι έχουν από τώρα δείξει απαγορευτικό στο άνοιγμα της εστίασης σε κλειστούς χώρους, καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «εντός δύο εβδομάδων η κατάσταση θα έχει ξεφύγει χωρίς επιστροφή», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα εξακολουθεί να είναι υψηλό, σε κάποιες περιοχές, όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Λέσβος και Αχαΐα, το φορτίο αυτό είναι πηγή ανησυχίας. Ωστόσο, γιατί το Λασίθι με δύο κρούσματα ημερησίως να έχει τους ίδιους περιορισμούς όπως η Λάρισα;

Υπάρχουν σκέψεις λοιπόν, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της κάθε περιοχής, να επιτρέπεται η μετακίνηση.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης