Προγράμματα επιδότησης (για πρόσληψη) 220.000 ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Πάνω από 220.000 θέσεις εργασίας μπορούν να επιδοτηθούν μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων είναι τα εξής:

  • Διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 24 μήνες και στη συνέχεια οι επιχειρήσεις πρέπει να διατηρήσουν το προσωπικό για άλλους 12 μήνες.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 άνεργων πτυχιούχων ηλικίας έως 35 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης είναι 25 ευρώ για ανέργους άνω των 24 ετών και 20 ευρώ για όσους είναι έως 24 ετών.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης για την απασχόληση 5.000 ανέργων από 55 έως 64 ετών. Η επιχορήγηση για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης είναι 25 ευρώ.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση και κατάρτιση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». Σκοπός των δράσεων είναι η μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης».
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας 5.000 ανέργων έως 24 ετών.
  • Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη. Στόχος είναι να απασχοληθούν 2.500 άνεργοι που χρειάζονται έως πέντε χρόνια για τη συνταξιοδότηση. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης είναι 22 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και σταδιακά φτάνει τα 30 ευρώ για τον πέμπτο χρόνο.
  • Πρόγραμμα διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης