Προβλήματα από την κακοκαιρία- 156 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν από χθες το απόγευμα τις περιοχές της χώρας μας έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα, κυρίως λόγω πτώσης δένδρων. 

Συνολικά από χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει δεχθεί 156 κλήσεις από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. 

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες σήμερα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 148 κλήσεις  στην Αττική, κυρίως για τις περιοχές Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω.

Οι 103 κλήσεις αφοορούσαν κοπές δέντρων, οι 27 αντλήσεις υδάτων και οι 18 αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ οι περισσότερες ενέργειες είναι σε εξέλιξη.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν διάρκεια έως και σήμερα το απόγευμα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

«Συνεπώς, παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που πιθανόν να προκύψουν, στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, το πυροσβεστικό προσωπικό έχει τεθεί από εχθές Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 σε αυξημένη ετοιμότητα.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης