Πού οφείλεται το «άλμα» των κρουσμάτων

Η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκαν κατά την τελευταία επιδημιολγική έκθεση του ΕΟΔΥ, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν συνολικότερα και όχι από μια και μόνο ημέρα, υποστήριξε  ο επιδημιολόγος και καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος. 

«Ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται και από τα τεστ που γίνονται. Πρέπει να δούμε αν είναι μια τυχαία αύξηση, αν θα επιβεβαιωθεί η τάση αύξησης.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να υπάρχει αύξηση, όπως το άνοιγμα μετά από το πολύ αυστηρό lockdown, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έπρεπε να γίνει.

Αναζητείται μια καλή ισορροπία ώστε οι τυχόν αυξήσεις να είναι υπό έλεγχο. Ασφαλώς και η νέα μετάλλαξη που έχει κυκλοφορήσει και στη χώρα μας είναι κι αυτή μια παράμετρος», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εκφράζοντας ετοιμότητα της επιτροπής για να ληφθούν μέτρα εκ νέου, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνέχισε μιλώντας για την κολχικίνη.

Όπως είπε, τα πρώτα δεδομένα δείχνουν να έχει αποτέλεσμα, ότι είναι ασφαλής, δίνεται με ενδείξεις, αλλά δεν πρέπει να θεωρεί ο κόσμος ότι είναι το φάρμακο για τον κορωνοϊό επαναλαμβάνοντας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης