Πού θα αποδράσουμε με αφορμή την 28η Οκτωβρίου;

Σε περίπτωση που κάνατε τη σοφή κίνηση να πάρετε μια μέρα άδεια και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο 4ημερο εν μέσω φθινοπώρου, σας δίνουμε ιδέες απόδρασης για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας σε υπέροχους προορισμούς της Ελλάδας.

Μονεμβασιά, για ρομαντισμό και ξεκούραση

Το φθινόπωρο είναι ό,τι πρέπει για μια ρομαντική απόδραση κι ακόμη κι αν ο καιρός είναι βροχερός, τι καλύτερο από το να αποκλειστείτε σε μια γραφική καστροπολιτεία;

Σε αυτή τη μικρή ιστορική πόλη με το μεσαιωνικό φρούριο που συνδέεται μέσω γέφυρας με τη λακωνική ακτή, θα ζήσετε σαν σε παραμύθι βολτάροντας στα σοκάκια, σε πέτρινα σκαλιά, ανάμεσα σε πανέμορφα σπίτια, καμάρες και εκκλησίες και όσο κι αν καταφέρετε να τη γυρίσετε, θα διαπιστώσετε ότι τίποτα δεν θα το δείτε δυο φορές, αφού κανένα σοκάκι, καμία καμάρα και καμιά εκκλησία δεν είναι ίδια με την άλλη.

Η επίσκεψη στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου δίπλα από την είσοδο του κάστρου της Μονεμβασιάς επιβάλλεται, όπως επίσης και η βόλτα στην ακατοίκητη Άνω Πόλη με τις κατοικίες των αρχόντων, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα λιθόστρωτα δρομάκια.

Ανεβαίνοντας πιο ψηλά σας περιμένει και ο Ναός της Αγίας Σοφίας, μια από τις ωραιότερες εκκλησίες της χώρας μας, στο ψηλότερο σημείο της Άνω Πόλης.

Ναύπακτος, για τους αναποφάσιστους
 

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε αν θέλετε βουνό ή θάλασσα; Βάλτε πρώτη για Ναύπακτο. Και κάστρο και λιμανάκι και παραλίες και βουνό, όλα θα τα βρείτε στην παραθαλάσσια πόλη ανάμεσα στο Αντίρριο και στις εκβολές του ποταμού Μόρνου. 

Με τη θάλασσα στα πόδια σας μπορείτε να κάνετε τους ρομαντικούς περιπάτους σας κι αφού τη χορτάσετε, ανεβείτε στην πανέμορφη ορεινή Ναυπακτία με τα δεκάδες «φωλιασμένα» χωριά της, την Τερψιθέα με την όμορφη θέα, την καταπράσινη Ελατού, την «ψηλή» Άνω Χώρα κ.ά.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Ναυπάκτου, στο λόφο πάνω απ’ την πόλη, που αποτελεί παράδειγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα και να θαυμάσετε την υπέροχη θέα του με την είσοδο του Κορινθιακού κόλπου στο πιάτο.

Πορταριά, για περιπέτειες στο βουνό των Κενταύρων

Αν και τα χωριά του Πηλίου είναι πολλά και μοναδικά, εμείς σας προτείνουμε τη γραφική Πορταριά που είναι από τα πρώτα χωριά στο βουνό μαζί με την Μακρινίτσα, ώστε να γλιτώσετε δρόμο, στροφές και χιλιόμετρα, καθώς τον χειμώνα το Πήλιο δεν είναι ό,τι πιο εύκολο στην οδήγηση.

Είναι από τα πιο τουριστικά χωριά του Πηλίου, παραμένει όμως γραφική με τα μεγάλα της αρχοντικά, τις στέγες από πέτρινες πλάκες, το πράσινο και τις δεκάδες πέτρινες παραδοσιακές βρύσες με δροσερό νερό.

Χαλαρώστε την κεντρική πλατεία με τα επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια, τις ταβέρνες και τα ουζερί και τριγυρίστε έπειτα στα στα μικρά, παραδοσιακά καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα, για να πάρετε τις προμήθειές σας για την επιστροφή στη βάση.

Λίμνη Πλαστήρα, για περιήγηση στη Φύση

Αν δεν έχετε επισκεφτεί τη Λίμνη Πλαστήρα φθινόπωρο, πρέπει οπωσδήποτε να το τολμήσετε αυτή την εποχή και να θαυμάσετε το μεγαλείο της Φύσης της, χρωματισμένο στις αποχρώσεις που κυριαρχούν.

Εκτός από υπέροχη φύση γύρω από την πανέμορφη τεχνητή λίμνη, θα συναντήσετε και γραφικά χωριά με θέα και υποδομή με πανέμορφους ξενώνες για να μείνετε και να εξερευνήσετε την περιοχή στο οροπέδιο της Νεβρόπολης.

Κάντε το γύρο της λίμνης, ανακαλύψτε τη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής και τη Μονή Κορώνας που λειτούργησε ως μοναστήρι και ως Κρυφό Σχολειό στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, περιηγηθείτε σε όσο πιο πολλά χωριά μπορείτε  (Νεοχώρι, Μορφοβούνι, Κρυονέρι, Φυλακτή κ.ά.) και δοκιμάστε τον εαυτό σας σε κάποια από τις αθλητικές δραστηριότητες της περιοχής γύρω από τη λίμνη.

Tέλος περάστε μια βόλτα από τα ταβερνάκια της περιοχής για να γευτείτε χωριάτικες πίτες, πρασοσέλινο, χωριάτικο λουκάνικο, γουρουνόπουλο και το τοπικό ρετσέλι, ένα γλυκό που γίνεται από κολοκύθα και μούστο.

 

Πηγή: "Clickatlife" (Της Τζούλια Τασιώνη)

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης