Ποια πανδημία; 1.687 διαδηλώσεις σε τέσσερις μήνες

Στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου και εν μέσω αυξημένης πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν πανελλαδικά 1.687 συναθροίσεις, δηλαδή πάνω από 14 κάθε μέρα. Από αυτές, η κυκλοφορία διεκόπη στις 188.

Συγκεκριμένα στην Αττική διοργανώθηκαν 470 διαδηλώσεις, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διακόπτεται στις 51 από αυτές, ποσοστό δηλαδή 10,8%. Σε όλες τις υπόλοιπες, οι διαδηλωτές είτε δεν κινήθηκαν επί του οδοστρώματος είτε κατέλαβαν μία μόνο λωρίδα κυκλοφορίας. 

θετικά βλέπι λοιπόν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την εφαρμογή του νέου νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις. Και αυτό, διότι μόλις στο 11% των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του χρόνου μέχρι χθες διεκόπη η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της επικράτειας. 

Διαφορετικά πάντως είναι τα δεδομένα στη Θεσσαλονίκη, με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 41,1%. Από την 25η Ιανουαρίου μέχρι την 25η Απριλίου στη συμπρωτεύουσα έγιναν 185 διαδηλώσεις. Στις 76 από αυτές πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τις περισσότερες από αυτές τις κινητοποιήσεις διοργάνωσαν φοιτητές. «Από το σύνολο των συναθροίσεων που πραγματοποιήθηκαν στην επικράτεια, μόλις στο 11,1% των περιπτώσεων έγινε διακοπή της κυκλοφορίας.

Εξαίρεση αποτελεί η Θεσσαλονίκη, όπου σε ποσοστό 41,1% πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας, λόγω συγκεντρώσεων που σχετίζονταν με φοιτητική δραστηριότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης