ΠΟΕΕΤ: Βαρεθήκαμε τα ψέματα, διαδηλώνουμε στις 20 Απριλίου πανελλαδικά

Διαδηλώνουν στις 20 Απριλίου σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού - Τουρισμού, που δηλώνουν ότι «βαρέθηκαν τα ψέματα της κυβέρνησης».

Όπως αναφέρουν:

«Έναν χρόνο τώρα μας έχετε στα 534€ όσοι από εμάς είναι τυχεροί και δουλεύουν 12 μήνες τον χρόνο! Οι εποχικά εργαζόμενοι τους δώσατε για 5 μήνες από 400€ (3 μήνες επιδότηση και 2 μήνες παράταση), αυτή είναι η στήριξή σας στους εργαζόμενους! Και όσο σας θυμόμαστε κύριε πρωθυπουργέ να δηλώνετε πως δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ζει με 800€ τον μήνα, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε να κλάψουμε η να γελάσουμε!».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) σημειώνει πως «βαρεθήκαμε τα ψέματα του υπουργού Εργασίας για το πότε θα φανούν τα ένσημα στον ΕΦΚΑ από τις μονομερή δηλώσεις αναστολής σύμβασης! Ακόμα ο κ. Χατζηδάκης και το επιτελείο του δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βγάλει άκρη και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν τα επιδόματα που δικαιούνται από τον ΕΦΚΑ π.χ. το επίδομα λοχείας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ζητάτε από τους εργαζόμενους που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης να επιστρέψουν τη μείωση ενοικίου 40% στους ιδιοκτήτες των ακινήτων!.

Διαδηλώνουμε στις 20 Απιρλίου, γιατί κ. Μητσοτάκη παραμονές των ευρωεκλογών τον Ιούλιο του 2019 σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητήσατε να μας δείτε μαζί με τους ξενοδόχους στα γραφεία της ΠΟΞ και μας υποσχεθήκατε τότε την διατήρηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας στο ακέραιο, μόνο που επί των ημερών σας έχουμε υπογράψει πέντε κλαδικές συμβάσεις εργασίας και καμιά δεν έχει κηρυχτεί υποχρεωτική!

Θέλουμε πίσω τις δουλειές μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν θα πάμε για δουλειά με 650€. Όλο το καλοκαίρι θα είμαστε στους δρόμους, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια στους αρχαιολογικούς χώρους. Τέρμα τα ψέματα» αναφέρει η ΠΟΕΕΤ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης