Πλεύρης για Ωρωπό: Πρόκειται για απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια βασανισμού

Σχετικά με τις εικόνες ντροπής από τον Ωρωπό, μίλησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. 

Οργή προκάλεσαν οι εικόνες, όπου νοσηλευτές του Δημοτικού Ασθενοφόρου πλένουν με το λάστιχο γυμνή 70χρονη γυναίκα με ψυχική ασθένεια στην πιλοτή πολυκατοικίας για να την βάλουν μέσα στο όχημα.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό της ανθρώπινης εξαθλίωσης συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου, όταν μετά από καταγγελίες κατοίκων ιδιωτικό ασθενοφόρο έφτασε σε αυτήν την πολυκατοικία στον Ωρωπό για να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα που λόγω ψυχικών προβλημάτων ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου βρήκε τη γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Επέλεξαν όμως πρώτα να την πλύνουν, όχι στο διαμέρισμα της, αλλά γυμνή στην πυλωτή και μάλιστα με πιεστικό λάστιχο.

«Μιλάμε για απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό που φτάνει στα όρια του βασανισμού ενός ατόμου. Το συγκεκριμένο πλήρωμα είναι ιδιωτικό ασθενοφόρο που συμβάλλεται με τον Δήμο Ωρωπού και στα οποία το υπουργείο Υγείας δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου. Ούτε εγκρίνονται ούτε αδειοτούνται από το υπουργείο Υγείας», είπε ο Θάνος Πλεύρης στο MEGA.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης