"Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα" είπε ο πατέρας...

Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πτώση του Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοιχτά της Ανδραβίδας, τη Δευτέρα.

Καλυμμένη με την ελληνική σημαία, η σορός του 29χρονου ιπτάμενου έφτασε στον Ιερό Ναό λίγο μετά τις 10 το πρωί, εν μέσω χειροκροτημάτων, ενώ ο κόσμος φώναζε «Αθάνατος».

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αλλά και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης