Πάνω από 8 εκ. οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα - Στα 3,6 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι - Τι βλέπουμε στο Ισραήλ

Ξεπέρασαν τα οκτώ εκατομμύρια οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στον ιστότοπο emvolio.gr ο σχετικός αριθμός έφθασε χθες τα 8.028.343. Οι πλήρως εμβολιασθέντες έχουν ανέλθει σε 3.534.001.

Μόνο χθες, ημέρα καύσωνα σημειωτέον, πραγματοποιήθηκαν 103.090 εμβολιασμοί. Ωστόσο, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE Ηλίας Μόσιαλος  επανέλαβε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η επικράτηση της  μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ και στην Ελλάδα είναι σίγουρη: «Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να καθυστερήσουμε στην χώρα μας», ανέφερε. 

Τόνισε ότι το 4ο κύμα κορωνοϊού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστείτα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν «πιάσει» οι δύο δόσεις. 

Μάλιστα, σημείωσε, πως ίσως θα πρέπει να επισπευθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ ανέφερε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους. 

Υπογράμμισε πως πλέον στόχος στη χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και ότι αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60 – 70 ετών δεν έχει εμβολιαστεί.

Στην πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος πανδημίας το φθινόπωρο εξαιτίας και της μετάλλαξης «Δέλτα» αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Καπραβέλος διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ισραήλ έφθασε τα 1.147, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, αριθμός που συνιστά το υψηλότερο καταγεγραμμένο επίπεδο από την 5η Μαΐου.

ΤΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τις προηγούμενες 24 ώρες, εντοπίστηκαν 175 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων να φθάνει τις 840.813 περιπτώσεις.

Όμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας παρέμεινε αμετάβλητος στους 6.429 νεκρούς, αφού η χώρα δεν κατέγραψε κανέναν θάνατο το προηγούμενο 24ωρο.

Επίσης ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε στους 26.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης