Ο ΟΠΑΠ στέλνει την κυβέρνηση στα δικαστήρια - Ζητά 1 δισ. ευρώ - Ετοιμάζει και δεύτερο γύρο δικαστικών προσφυγών

Η ανυποληψία και η ανευθυνότητα του ελληνικού κράτους δεν έχει τέλος. Πέρα από την σωρεία προστίμων που πληρώνει η χώρα για ευρω-παραβάσεις εντυπωσιακός είναι ο τυχοδιωκτισμός της χώρας ακόμα και σε διεθνείς διαγωνισμούς που μπορεί και να έχουν ολοκληρωθεί (ένα παράδειγμα είναι το Ελληνικό).

Τώρα έχουμε τον ΟΠΑΠ μέτοχοι του οποίου είναι διεθνείς φορέις (ακόμη και Πανεπιστήμια) που έκανε προσφυγή στη διαιτησία κατά του ελληνικού Δημοσίου, σχετικά με την αναστολή διενέργειας του παιγνίου των VLTs (VideoLottery Terminals), γνωστών και ως «φρουτάκια».

Ο Οργανισμός διεκδικεί αποζημίωση 1 δισ. ευρώ και στρέφεται κατά απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου των Παιγνίων (ΕΕΕΠ) η οποία, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ουσιαστικά ακύρωσε την έναρξη του συγκεκριμένου παιγνίου, παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ έχει καταβάλλει ένα τεράστιο ποσό για την απόκτηση των αδειών.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΠΑΠ, προχώρησε στην επίδοση έγγραφης ειδοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων των μετόχων και των πρακτόρων του, τόσο στο διαδικτυακό στοίχημα όσο και με την επιβολή του φορολογικού τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη στα παίγνιά του.

Ο ΟΠΑΠ σημειώνει ότι η συγκεκριμένη επιβολή του φορολογικού τέλους των 5 λεπτών, «συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας και σε όφελος άλλων παρόχων τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα», είτε νόμιμων είτε παράνομων. Αφήνει δε ανοικτό το ενδεχόμενο να προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες πέραν της έγγραφης ειδοποίησης που κατέθεσε χθες.

ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Ο ΟΠΑΠ με αφορμή την επιβολή του τέλους των 5 λεπτών στις στήλες των παιγνίων του, ΦΈΡΕΤΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟς να ξεκαθαρίσει όλες τις εκκρεμότητες της Ελληνικής Δημοκρατίας μαζί του.

Σημαντική είναι η προσφυγή στη διαιτησία από την οποία επιδιώκεται η αποζημίωση του 1 δισ. ευρώ. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε χθες στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας του Λονδίνου (London Court of International Arbitration), όπως προβλέπει η σχετική σύμβαση παραχώρησης των 35.000 VLTs.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των σχετικών αδειών!

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης