Ο ΟΑΕΕ έχει οριστικά χρεοκοπήσει

Η πλήρης κατάρρευση του ΟΑΕΕ είναι γεγονός με βάσητους αριθμούς. Από τους περίπου 700.000 ασφαλισμένους σε αυτόν, οι 300.000 είναι οφειλέτες, άλλοι 240.000 έχουν διακόψει με μεγάλα χρέη που πλησιάζουν τα 3 δισ. ευρώ και μόνον οι... 163.000 πληρώνουν εισφορές!

Η παραπάνω κατάσταση εξηγεί γιατί ο ΟΑΕΕ πληρώνει με δανεικά από το κράτος τις συντάξεις. Μάλιστα μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα χρειαστεί άλλα 300 εκατ. ευρώ για να δώσει τις συντάξεις (έχει ήδη εισπράξει άλλα 550).

Πέρα από την κατάρρευση του ΟΑΕΕ καταστρέφονται ΑΔΙΚΑ χιλιάδες οφειλέτες του Ταμείου οι οποίοι:

- Χρεώνονται επί χρόνια και για κάθε μήνα χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που ΔΕΝ τους την παρέχει όσο χρωστούν.

- Χρεώνονται κάθε μήνα μεγάλα ποσά (ακόμα και 450 ευρώ/μήνα) τα οποία ως οφειλές τοκίζονται και γίνονται οφειλές που είναι αδύνατον να πληρωθούν.

- Δεν δίνεται το δικάιωμα στους ασφαλισμένους να ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ οφειλές τους και να πάρουν σύνταξη με βάση ότι έχουν πληρώσει (στην ουσία ο ΟΑΕΕ είναι αυτασφάλιση...).

- Παρά την αδυναμία πληρωμής ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ελέω Κατρούγκαλου φόροι και εισφορές με αποτέλεσμα περαιτέρω κατάρρευση εσόδων από αδυναμία και ειφοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί ότι συνολικά τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ έχουν φτάσει τα 11 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης