Ο Μπαλάσκας είπε την αλήθεια και τον... κυνηγούν

Ο αστυνομικός συνδικαλιστής κ. Μπαλάσκας καλεσμένος σε πρωϊνή ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 20χρονης συζύγού του, πιλότος θα μπορούσε να τύχει πολύ ευνοϊκής ποινικής αντιμετώπισης αν ("μετανιωμένος"), είχε πάρει την αστυνομία αμέσως μετά την πράξη του.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου ως προς το πως ερμηνεύει ότι ο δράστης «έκανε οκτώ ώρες για να σπάσει», όπως ο ίδιος ο αστυνομικός είπε, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε:

«Εάν ήταν ατυχές γεγονός, τότε αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή». 

Όπως εξήγησε, η χαμηλή ποινή φυλάκισης θα επιβαλλόταν «Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».

Οι παραπάνω δηλώσεις του αστυνομικού θα αποτελέσουν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, η οποία παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί αν όσα ανέφερε ο αστυνομικός στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος αλλά και αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κόμματα, πολίτες και Διαδίκτυο καταδικάζουν έντονα τα όσα είπε αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι είπε;

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης