Ο κ. Σαμαράς θα επιβλέψει προσωπικά το στοίχημα της χώρας με το νοικοκύρεμα του Δημόσιου τομέα

ισσοροπία

 

 

Η αξιολόγηση των δομών στο Δημόσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους ενώ από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση του προσωπικού.

Το νοικοκύρεμα του Δημόσιου τομέα είναι αυτή την στιγμή η κρισιμότερη υποχρέωση της κυβέρνησης. Απαιτούνται περικοπές 30%, χωρίς να απολυθεί ούτε ένα υπάλληλος. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών και πλέον εξετάζονται όλες οι κατά καιρούς υποβληθείσες προτάσεις και πορίσματα.

Επίσης ζήτησε τη διαμόρφωση χρονοδιαράμματιος για την ηλεκτρονική διακυβένρηση με στόχο την μείωση του χρόνου λήψης διοικητικών αποφάσεων

 Ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης εκδήλωσε την πρόθεσή του να αναλάβει προσωπικά την παρακολούθηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και την αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την εξοικονόμηση πόρων και στην πάταξη της γραφειοκρατίας.

Εντός των προσεχών ημερών, ο κ. Σαμαράς θα αποστείλει επιστολή σε όλα τα υπουργεία, στην οποία θα τονίζει τη σημασία της διοικητικής μεταρρύθμισης, για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες και θα ζητά από τους υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες.

Σε δηλώσεις που έκανε επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης ανέφερε ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση κατά 30% των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποτιμηθεί αυτό προς το παρόν, σε οικονομικό επίπεδο.

Υπογράμμισε ότι, βασικός στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών εξόδων που θα προκύψει από το νέο μοντέλο διοίκησης και από τη συγχώνευση των υπηρεσιών, ξεκαθάρισε όμως ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, αλλά ότι θα γίνουν μετακινήσεις.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης