Ο Ερντογάν ετοιμάζει διεθνές τηλεοπτικό σόου με εκατοντάδες βάρκες που θα ξεκινήσουν προς τα ελληνικά νησιά

Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης έχουν κληθεί στα παράλια της Τουρκίας για να καταγράψουν μαζική μετακίνηση εκατοντάδων βαρκών με μετανάστες προς τα ελληνική νησιά.

Πρόκειται για το σχέδιο Ερντογάν που: α) με ψευδή μηνύματα στα κινητά των μεταναστών τους ενημερώνει ότι τα σύνορα της Ελλάδας άνοιξαν β) μεταφέρει με λεωφορεία μετανάστες σε Έβρο και παράλια γ) Τούρκοι στρατιωτες καθοδηγούν τους μετανάστες από ποια μονοπάτια θα περάσουν.

Η κρίσιμη πλέον κα΄τασταση θα αξιολογηθεί σε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμουπου συγκαλεί για το Σάββατο το πρωί στις 09:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος.

Στη διάρκεια της σύσκεψης θα γίνει μια αποτίμηση της κατάστασης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και θα εξεταστούν και οι εξελίξεις που θα υπάρχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι στη διάρκεια της νύχτας ενδέχεται να γίνουν προσπάθειες μεταναστών και προσφύγων να περάσουν στο ελληνικό έδαφος στον Εβρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή για κλείδωμα των συνόρων στον Έβρο όπου καταφθάνουν ακόμη και στρατιωτικές δυναμεις, ενώ ήδη είχαμε και χρήση χημικών κατά μεταναστών.

Για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της, μετά και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τηλεφωνικά την Αγκελα Μέρκελ, τον Σαρλ Μισέλ και τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης