Ορεστιάδα: Επιχείρησαν να περάσουν 53 κιλά χασίς προς την Τουρκία

Περισσότερα από 53 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντόπισαν και κατέσχεσαν χθες το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, άντρας και γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Οι δράστες επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών προκειμένου να βγουν από τη χώρα.

Ωστόσο, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων και τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Μορφέα» και τελωνειακών υπαλλήλων Καστανέων, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες του οχήματος 51 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 53 κιλών και 202 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης