Ομηρία σε εργοστάσιο της Κομοτηνής

Κομοτινή

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των αστυνομικών με τον 52χρονο που κρατάει ομήρους δύο εργαζόμενους στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, στο εργοστάσιο της εταιρίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων HELESI.

Ο ίδιος έθεσε ως αίτημα στους αστυνομικούς την καταβολή δεδουλευμένων ύψους περίπου 31.000 ευρώ που -όπως υποστηρίζει- του χρωστάει η εταιρεία. Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι οι αστυνομικοί διατηρούν και τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο οδηγούς που κρατά ομήρους ο δράστης σε χώρο της εταιρίας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται οι αστυνομικοί να φέρουν στο δράστη τη φαρμακευτική αγωγή που ζήτησε από το σπίτι του, καθώς, όπως είπε, πάσχει από μελαγχολία.

Δύο οι όμηροι, τρεις οι τραυματίες

Δύο άνδρες, ηλικίας 64 και 51 ετών, υπάλληλοι στην εταιρία HELESI, κρατάει ομήρους ο 52χρονος δράστης του πρωτοφανούς επεισοδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Ο 52χρονος βρίσκεται με τα δύο θύματά του στο γραφείο διοίκησης της επιχείρησης, ενώ διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί. Νωρίτερα, ο ένοπλος πυροβόλησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της βιομηχανίας κατασκευής κάδων απορριμμάτων κι έναν Βούλγαρο εργαζόμενο στην επιχείρηση, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και νοσηλεύονται εκεί εκτός κινδύνου. Με επιπόλαιο τραύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι ένας αστυνομικός, ο οποίος τραυματίστηκε από σκάγι που εξοστρακίστηκε.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση για το περιστατικό «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η εταιρία HELESI (Hellenic Environmental System Industry). Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο 52χρονος εργαζόταν στην επιχείρηση επί 11 χρόνια και απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς «επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας».

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σήμερα περί ώραν 13:00 ο Μανίκας Δημήτριος, ετών 52, εισέβαλλε ένοπλος με κυνηγετική καραμπίνα, στο εργοστάσιο της εταιρείας Helesi ΑΕ στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής. Εισήλθε στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανασίου Ανδριανόπουλου, ετών 51 και πυροβόλησε τραυματίζοντας τον υπάλληλο Εμίλ Ίλεν Μαρίνοφ, ετών 30, στα πόδια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο λαιμό στο χέρι και στα πλευρά.

Αιμόφυρτος ο δεύτερος προσπάθησε να διαφύγει, ο δράστης τον καταδίωξε, αλλά η παρέμβαση άλλων εργαζομένων επέτρεψε την σωτήρια διαφυγή του υπαλλήλου αλλά και του καταδιωκόμενου. Στη συνέχεια ο δράστης με την απειλή του όπλου έθεσε σε ομηρία δύο άλλους εργαζομένους και «οχυρώθηκε» στο γραφείο της διοίκησης. Η κατάσταση της ομηρίας ευρίσκεται σε εξέλιξη. Επί τόπου επιχειρούν ειδικοί διαπραγματευτές και αστυνομικές δυνάμεις για την απελευθέρωση των ομήρων.

Οι τραυματισθέντες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου, ενώ όμηροι παραμένουν οι εργαζόμενοι Γκριτσέλης Δημήτριος, ετών 64 και Διγγάρης Θεοφάνης, ετών 51.

Ο δράστης, εργαζόταν ως υπάλληλος γραφείου στις εγκαταστάσεις της Κομοτηνής από 20.07.2000 έως την απόλυση του, την 31.08.2011, καθόσον επί μακρόν επεδείκνυε ασταθή ανάρμοστη και παραβατική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης