Οι συνεχείς επιθέσεις των 17 χούλιγκαν του ΠΑΟ εναντίον φιλάθλων άλλων ομάδων που δεν τους είχαν προκαλέσει

Σοκ από την δράση 17 οργανωμένων οπαδών τπυ ΠΑΟ, όπως  περιγράφεται στη δικογραφία της Ασφάλειας Αττικής. Οι νεαροί ζούσαν για την βία. Εντυπωσιακό ότι αρχηγός ήταν μια 27χρονη.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, πραγματοποιούσαν επιθέσεις τόσο σε γραφεία οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, όσο και σε μεμονωμένους οπαδούς αντίπαλων ομάδων ακόμη και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κίνητρο των δραστών ήταν να εξασφαλίσουν «οπαδική υπεροχή, έτσι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους και να “εξευτελίσουν” τον αντίπαλό τους», ενώ «βιντεοσκοπούσαν τις επιθέσεις τους και αναρτούσαν βίντεο και φωτογραφίες σε λογαριασμούς που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα».

Αφετηρία για την έρευνα της Αστυνομίας αποτέλεσε η επίθεση 40 ατόμων σε σύνδεσμο οπαδών του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό, τον Απρίλιο του 2020. Οι συμμετέχοντες σε εκείνη την επίθεση, όπως και ολόκληρο το δίκτυο των κατηγορουμένων, προέκυψαν μέσα από αλλεπάλληλες άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Ο ένας από τους διωκόμενους προκύπτει ότι είναι συγγενής αστυνομικού, από τον οποίο συνέλεγε πληροφορίες για τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Έναν μήνα αργότερα, τον Μάιο του 2020, περίπου 25 οπαδοί του ΠΑΟ, με κουκούλες και κράνη μοτοσυκλετιστή, πήγαν στην παραλία του Πόρτου Γερμενού στην οποία βρίσκονταν έξι οπαδοί του Ολυμπιακού. Οι δράστες επιτέθηκαν στα θύματα με ξύλινα κοντάρια, σιδερένιους λοστούς, μαχαίρι και πέτρες και προκάλεσαν φθορές σε ένα αυτοκίνητο και σε μία μοτοσυκλέτα. 

Το επόμενο «χτύπημα» της ομάδας καταγράφηκε στις 15 Μαΐου του 2020, ενώ θύμα ήταν ένας διανομέας οπαδός του Ολυμπιακού. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας εκ των κατηγορουμένων κάλεσε το θύμα με καταγωγή από την Βουλγαρία και, παριστάνοντας τον πελάτη, παρήγγειλε τέσσερις καφέδες.

Όταν ο άνδρας πήγε στην καθορισμένη οδό για να παραδώσει την παραγγελία δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα τα οποία τον χτύπησαν με τα χέρια και με ξύλινα κοντάρια. Δύο κατηγορούμενοι συζητώντας για το περιστατικό αναφέρουν: «Κι ο Βούλγαρος λέει έμεινε, δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθούν αυτά, σου λέω τι είπε… έμεινε 30% ανάπηρος από το ένα χέρι… έκανε οκτώ ράμματα στο κεφάλι».

Μία παρόμοια επίθεση καταγράφηκε και στις 17 Ιουλίου 2020 με θύμα και πάλι έναν διανομέα – οπαδό του Ολυμπιακού, ελληνικής καταγωγής. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, πέντε εκ των κατηγορουμένων εμβόλισαν με το αυτοκίνητό τους την μοτοσυκλέτα του θύματος στο Ίλιον με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταλήξει στο έδαφος. Εν συνεχεία αποβιβάστηκαν από το όχημα και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι και στο σώμα. 

Η ΕΛΑΣ έχει μια σειρά από επιθέσεις με όλες τις λεπτομέρειες. Σε όλες τις περιπτώσεις η βία είνα τυφλή δεν έχουν προκληθεί από τα θύματα τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης