Οι Ρομά μακριά από το Σχολείο θα είναι πάντα επικίνδυνοι

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, τα ξημερώματα, στα Μέγαρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο περιστατικό του Περάματος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο αστυνομικοί δέχθηκαν σκάγια από καραμπίνα, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν από πέτρες. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο διακομίστηκαν οι τρεις εκ των αστυνομικών.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν λάστιχα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος των Μεγάρων. Η ΕΛΑΣ δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. 

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με αποκλεισμό δρόμων έγιναν και στο 95ο χιλιόμετρο στο ύψος του Ζευγολατιού αλλά και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Καλαμάτας, στον κόμβο των Αρφαρών, στην Μεσσηνία.

Στο μεταξύ η παραβατικότητα των ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ Ρομά έχει πάρει πλέον φοβερές διαστάσεις σε όλη τη χώρα, αλλά το θέμα δεν μπαίνει στη δημόσια συζήτηση. Χωρίς τους Ρομά στο σχολείο θα έχουμε διαρκώς ληστείες μετά φόνου και χιλιάδες ενέργειες βίας από μέρους τους. Όμως: 

- Οι Ρομά δεν θέλουν με τίποτε να ενταχθούν στην κανονικότητα παρά τις πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει από το ελληνικό κράτος. Υπάρχει ένα πλήθος πολιτικών με επιδόματα, παραινέσεις και άλλα που τα περιφρονούν.

- Ακόμα και αν πάνε τα παιδιά των Ρομά στα σχολεία, δεν πρόκειται να αποκτήσουν παιδεία. Την παιδεία την συνδημιουργούν και άλλοι παράγοντες όπως η οικογένεια, οι φίλοι, χιλιάδες άλλα ερεθίσματα που η Ρομά δεν έχουν. Τι παιδεία να αποκτήσει ένα παιδί που μετά το σχολείο θα γυρίσει σε ένα βρώμικο τσαντίρι, χωρίς φαγητό και ζεστασιά; 

Είδαμε τον πατέρα του 20χρονου να λέει: "Μα τον πυροβόλησαν επειδή έκλεψε ένα αυτοκίνητο; Ας πυροβολούσαν στα λάστιχα". Ο άξεστος αυτός άνθρωπος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι αυτός δολοφόνησε τον γιό του, που τον άφησε να γίνει δημόσιος κίνδυνος. 

Ούτε μπορεί να αξιολογήσει ότι το παιδί του έτρεχε περνώντας τα κόκκινα φανάρια με μεγάλη πιθανότητα να σκοτώσει κάποιον πεζό (όπως έγινε πριν λίγα χρόνια Τριών Ναυάρχων και Μπουμπουλίνας στην Πάτρα όπου καταδιωκόμενο ΙΧ Ρομά,  σκότωσε νεαρό ζευγάρι). Δεν σκέφτηκε καν ότι ο γιός του έστρεψε το ΙΧ κατά των αστυνομικών μα κίνδυνο να αφήσει κάποιον παράλυτο ή και νεκρό.

Υπάρχουν 250.000 Ρομά στην Ελλάδα, με τους περισσότερους να οργανώνουν οικογενειακά τις κλοπές και τους φόνους. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. Τι κάνουμε γι αυτό; 

ΠΡΩΤΟΝ: Κανένα επίδομα αν στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς δεν αποδεικνύεται ότι τα παιδιά τους πάνε σχολείο. Ούτε ένα ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: να συλλαμβάνονται οι γονείς αν το παιδί ζητιανεύει στο δρόμο, κλέβει, δέρνει και ότι άλλο.

ΤΡΙΤΟΝ: Παιδί που για πολλοστή φορά πιάνεται να παρανομεί οφείλουμε να ασχοληθούμε μαζί του για να εξανθρωπιστεί.

Οι Ρομά, είναι ανθρώπινα ζόμπι. Δεν έχουν ζωή, είναι σε ζωώδη κατάσταση και πρέπει να τους εντάξουμε στον κόσμο των αξιών, της ανθρωπιάς, των ονείρων. Δεν είναι λογικό να ανέχεται η κοινωνία αυτή την κατάσταση. Θα τους δώσουμε μια κανονική ζωή; Ή θα τους αφήσουμε να μεταφέρουν τη ζούγκλα τους στην ελληνική κοινωνία;

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης