Οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Κίσσαμο Χανίων σε εξέλιξη-Εκκενώθηκε χωριό στα Χανιά

Πυρκαγιά στην Αχαΐα

Οι δασικές πυρκαγιές στην Αχαΐα και στον Κίσσαμο Χανίων όπου αργά χθες το βράδυ εκκενώθηκε χωριό για προληπτικούς λόγους, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Αχαΐα η φωτιά βρίσκεται στις περιοχές Δρέπανο και Πλατάνι χωρίς να απειλούνται κατοικίες ωστόσο μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν πως χθες προκλήθηκαν ζημιές σε αγροικίες.

Στην περιοχή επιχειρούν 7 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες με 69 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 84 ατόμων

Χθες τρεις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής - ένας εκ των οποίων ο διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού -  τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίο.

Στο Κάτω Καστρίτσι αλλά και σε άλλες περιοχές αρκετοί κάτοικοι για προληπτικούς λόγους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές Άνω και Κάτω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο της Αχαΐα

Στην περιοχή μετέβη χθες ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος διέκοψε την παρουσία του στο Συμπόσιο της Σύμης, το οποίο διεξάγεται στη Σάμο.

Νωρίτερα, επικοινώνησε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στη συνέχεια, είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος βρέθηκε στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πυρκαγιάς από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Μπονάτσο. 

Φωτιά στην Κίσσαμο Χανίων

Στην εκκένωση των Παπαδιανών στην Κίσσαμο Χανίων προχώρησαν χθες το βράδυ οι αρχές, καθώς οι φλόγες απείλησαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ξέσπασε το απόγευμα μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, και σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων, Τάσο Κουρουπάκη, εκτείνονταν σε ένα μέτωπο 20 χιλιομέτρων.

Αργά το βράδυ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης επικοινώνησε με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας νωρίς το πρωί να σηκωθούν εναέρια μέσα για να βοηθήσουν την κατάσβεση της φωτιάς.

Κύριο μέλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν να μην καούν κατοικίες, ωστόσο στις φλόγες παραδόθηκε οίκημα που παλαιότερα ήταν σχολείο.  Στον Κίσσαμο επιχειρεί 1 ελικόπτερο.

Για τέταρτη ημέρα η φωτιά στο Ζευγολατιό

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στο Ζευγολατιό Κορινθίας και έχει καταστρέψει πολλά στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην περιοχή επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 29 ατόμων, ενώ στην περιοχή κατευθύνονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης