Οι προϋποθέσεις για μετακίνηση από Δήμο σε Δήμο (εντός νομού)

Σε εφαρμογή τίθεται σε λίγες ώρες (αυτό το Σάββατο) το νέο πλαίσιο χαλάρωσης των περιορισμών, κάτι που, όπως έχει διαμηνυθεί από την κυβέρνηση, κρίθηκε επιβεβλημένο για την αντιμετώπιση των συνεπειών στην οικονομία και την κόπωση των πολιτών από τα συνεχή μέτρα.

Θα επιτρέπονται πιλοτικά οι διαδημοτικές μετακινήσεις με όχημα, με τη χρήση του κωδικού 6 και μόνο για άσκηση σε υπαίθριο χώρο και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα εφαρμόζεται  μόνο τα Σαββατοκύριακα, αλλά εάν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, η δυνατότητα μετακινήσεων από δήμο σε δήμο θα αρθεί.

Από την προσεχή Δευτέρα με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως παραγγελίας των προϊόντων και παραλαβής τους εκτός καταστήματος (click away) ή με ραντεβού για την επίσκεψη στο κατάστημα (click in shop).

Συγκεκριμένα, θα ανοίξουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα –πλην των εμπορικών κέντρων– με τη μέθοδο του click away και του click in shop, και τα οποία θα μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες στέλνοντας sms στο 13032 άπαξ με χρονικό περιορισμό τριών ωρών.

Στο κάθε κατάστημα θα επιτρέπεται η παρουσία ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης