Οι "περιπολίες θανάτου", θα σκοτώσουν κι άλλους αλλοδαπούς. Ακούει κανείς;

Θα σκοτώσουν κι άλλους αθώους αλλοδαπούς οι "περιπολίες θανάτου" που οργανώνονται - από ποιούς άραγε;... - ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη η άνανδρη δολοφονία Ιρακινού σοκάρει υποχρεώνοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης στην παρακάτω δήλωση:

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδικάζει απερίφραστα την ανθρωποκτόνο επίθεση κατά του ανυπεράσπιστου υπηκόου του Ιράκ»,

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας, αρχίζει να προσλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας και οι συνέπειες που προκαλεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν, βεβαίως, με μέσα απάνθρωπης βίας».

Και προσθέτει: «Η Ελληνική Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους. Επιπροσθέτως, η Πολιτεία θα διασφαλίσει τα δικαιώματα του ανθρώπου στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιονδήποτε τα προσβάλλει ή τα θέτει σε διακινδύνευση».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αμέσως θέση αναφέροντας:

«Τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας και φυλετικού μίσους πυκνώνουν, με το γενικότερο πολιτικό κλίμα στοχοποίησης της μετανάστευσης, ως της αιτίας όλων των δεινών της χώρας, να ενισχύει τέτοιου είδους φαινόμενα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι το πρόβλημα της εγκληματικότητας, που δεν μπορεί να ταυτίζεται με τους μετανάστες, αλλά και το ζήτημα της μετανάστευσης απαιτούν ολοκληρωμένη, υπεύθυνη και συνολική αντιμετώπιση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και να «κλείνει τα μάτια» σε αυτές τις επιθέσεις ρατσιστικής βίας και μίσους. Αλλοίμονο για την κοινωνία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατήσει η αντίληψη περί συμψηφισμού και συλλογικής ευθύνης κι αν ο κύκλος βίας συνεχισθεί . Το έγκλημα είναι το ίδιο αποτρόπαιο όποιος και αν το διαπράττει, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη μεταναστευτική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «έχουμε κατ΄ επανάληψη καταθέσει τις προτάσεις μας, καθώς πρέπει να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής (αλλαγή του Συμφώνου για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, Δουβλίνο ΙΙ), προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και σε συνάφεια με αυτές του ΟΗΕ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης