Ξεκινά η προστασία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

ΟΙ 400 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί αφού εκπαιδεύτηκαν επι τέσσερρις μήνες παίρνουν μια άδεια διάρκειας δύο εβδομάδων και αμέσως μετά θα αναλάβουν υπηρεσία σε τέσσερα Πανεπιστήμια της χώρας ήτοι:

• Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

• Στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου (ΕΜΠ).

• Στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου (ΕΚΠΑ).

• Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Η υπηρεσιακή οργάνωση και διάρθρωση, όπως και το ακριβές καθηκοντολόγιο των υπηρετούντων στις ΟΠΠΙ, θα καθοριστεί με εφαρμοστικό διάταγμα που παραμένει υπό διαμόρφωση από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, Τάκη Θεοδωρικάκο και Νίκη Κεραμέως, αντίστοιχα.

Έως ότου, η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρωθεί, τα 400 στελέχη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν στα campus όχι ως ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά ως ειδικοί φρουροί. 

Αρχικά, τα 400 στελέχη των ΟΠΠΙ θα περιπολούν στα campus είτε οπλοφορώντας είτε συνοδευόμενα από ένοπλους αστυνομικούς. Σε δεύτερο χρόνο, και εφόσον οι πρυτανικές αρχές εγκαταστήσουν τουρνικέ και κάμερες ασφαλείας στις εισόδους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα διενεργούν ελέγχους στις εισόδους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ούτως ώστε να απαγορεύουν την είσοδο σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός αστυνομικών που θα διατεθούν σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ωστόσο, σύμφωνα με έναν πρώτο αρχικό σχεδιασμό, οι περίπου 100 θα διατεθούν στο Αριστοτέλειο και οι υπόλοιποι στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αθήνας. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης