Ξεκινάει η επίταξη υπηρεσιών γιατρών

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στις 08:00, η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Χθες μάλιστα δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Υγείας να επιτάξει υπηρεσίες υγείας ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, με έδρα στις Περιφέρειες Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι γιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων που «επιστρατεύονται» θα πρέπει, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να εμφανισθούν στις 08:00 της επόμενης ημέρας για την επίδοση του φύλλου επίταξης στον τόπο που ορίζεται εντός του φύλλου, σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β'.

Επίσης, υποχρεούνται κατά το χρονικό διάστημα επίταξης των υπηρεσιών τους ως γιατρών στο νοσοκομείο, στο οποίο καλούνται να εμφανισθούν, να τηρούν το ωράριο και το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχουν στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσονται από τον διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης