Ξάνθη: Μαζική αντίδραση κατά της ρατσιστικής βίας

Eνωμένοι απαντούν οι Ξανθιώτες, πέρα από τις ιδεολογικές τους διαφορές απέναντι στο μίσος, στη βία και στον ρατσισμό με αφορμή γεγονότα που έγιναν στην περιοχή τον τελευταίο καιρό και πυροδοτήθηκαν και από την μετατροπή της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Πολιτικοί, συνδικαλιστικοί και εκπαιδευτικοί φορείς από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ προσυπέγραψαν και απηύθυναν ανοιχτή επιστολή στην οποία τονίζουν ότι, ανεξάρτητα από μικρές ή μεγάλες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές, «είναι ενωμένοι απέναντι στο παραλήρημα μίσους και βίας είτε προέρχεται από τη Χρυσή Αυγή, είτε από οποιοδήποτε πολιτικό ή απολίτικο μόρφωμα». Και διαμηνύουν ότι «στη Θράκη δεν πρόκειται να εκθρέψουμε το αβγό του φιδιού».

Την επιστολή προσυπογράφουν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης της ΝΔ Θεοδοσία Ιακωβίδου και ο βουλευτής του κόμματος Αλέξανδρος Κοντός, ο γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Σαλτούρος και ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, η ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καλιαπάκας και ο μουσουλμάνος βουλευτής του κόμματος Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, η ΕΛΜΕ Ξάνθης και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή: 
http://molonoti.gr με πληροφορόες από το Έθνος

Δείτε επίσης