Νοσηλευτής στον Ωρωπό : Ούτε βασανίσαμε ούτε προκαλέσαμε σωματική βλάβη στη γυναίκα

«Ούτε βασανίσαμε, ούτε προκαλέσαμε κάποια σωματική βλάβη στη γυναίκα. Το μόνο που κάναμε ήταν να την βοηθήσουμε όπως μας ζητούσε εκείνη», λέει στο protothema.gr μέσω της δικηγόρου του ο νοσηλευτής, ο οποίος τέθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας σε αργία.

Σύμφωνα με την πλευρά του νοσηλευτή το περιστατικό στον Ωρωπό έγινε στις 28 Φεβρουαρίου παρουσία και αστυνομικών οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κάποια σωματική βλάβη ή βασανισμό, αλλιώς θα έπρεπε να είχαν παρέμβει.

«Υπήρχαν καταγγελίες για μέρες στο Δήμο Ωρωπού για τη συγκεκριμένη ηλικιωμένη η οποία έμενε σε ένα σπίτι σκουπιδότοπο. Οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο μαζί με τους νοσηλευτές διαπίστωσαν ότι η γυναίκα είχε κόπρανα κολλημένα πάνω της, ενώ τα ρούχα της είχαν γίνει στουπί και είχαν κολλήσει στο σώμα της. Μάλιστα αναγκάστηκαν να της τα κόψουν με εργαλείο. Στη συνέχεια την έπλυναν με μπεταντίν, αλλά τα κόπρανα από πάνω της δεν έφευγαν. Απευθύνθηκαν στην απέναντι πολυκατοικία προκείμενου κάποιος να τους δώσει ζεστό νερό για να την καθαρίσουν αλλά δεν ανταποκρίθηκε κάποιος. Τότε χρησιμοποίησαν αυτό το λάστιχο για να την πλύνουν στα πόδια και τα οπίσθια. Στη συνέχεια την πήγαν στον Ερυθρό Σταυρό» λέει άνθρωπος από το περιβάλλον του νοσηλευτή.

Ο λόγος που δεν την έπλυναν στο νοσοκομείο οφείλεται στο πρωτόκολλο που έχουν σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί κάποια κινητή μονάδα μικροβίων να μπει στο αποστειρωμένο περιβάλλον του ασθενοφόρου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης