Νησάκι Πρασούδα: Καλύτερα ακατοίκητο παρά αξιοποιημένο

Λεφτά... υπάρχουν. Και το σχέδιο της επένδυσης εξαιρετικό. Όμως το... Δασαρχείο δεν επιτρέπει την επένδυση. Το δασάκι (σε νησάκι) θα μείνει δασάκι. Πρόκειται για ένα  ακατοίκητο νησάκι και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την τουριστική αξιοποίησή του.

Η διαμάχη αφορά τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με το Δασαρχείο Βόλου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνα επενδυτή για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στην Πρασούδα, ένα νησάκι έκτασης μόλις επτά στρεμμάτων, κοντά στην ακτή της Μηλίνας.

Πάνω στο νησί υπάρχει το χτισμένο τον 11ο αιώνα μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο. «Η επένδυση προβλέπει την αναπαλαίωση του Μοναστηριού και την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας με πετρόχτιστα σπίτια, παρόμοιας παρασκευαστικής λογικής με εκείνη του Μοναστηριού» λέει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλιού Νίκος Φουρτούνας.  
Το Δασαρχείο Βόλου από την πλευρά του στέκεται ως τώρα απέναντι στα σχέδια του δημάρχου Νοτίου Πήλιου και της επένδυσης. Σύμφωνα με το δασαρχείο η Πρασούδα δεν ανήκει στο δήμο Νοτίου Πηλίου, αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης· επιπλέον θεωρείται δασική έκταση, επομένως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για την δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης