Νέο «παιχνίδι θανάτου» εφήβων: Πετάγονται μποροστά σε αυτοκίνητα και ξαπλώνουν στον δρόμο

Νεαροί φοράνε κουκούλες, σκύβουν το κεφάλι τους και περνούν τον δρόμο, χωρίς να κοιτούν καθόλου, πετάγονται ξαφνικά μπροστά σε αυτοκίνητα ή και ξαπλώνουν στο οδόστρωμα, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των οδηγών.

Είναι το νέο «παιχνίδι», ένα «challenge» μεταξύ εφήβων που άρχισε πριν από λίγο καιρό από τον Βόλο και έχει πλέον εξαπλωθεί σε διάφορες συνοικίες της Αθήνας, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Ζάκυνθος.  

Πρόκειται για ένα «παιχνίδι» που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των εφήβων, που συμμετέχουν σε αυτό, όπως επίσης των ανυποψίαστων οδηγών ή και περιστατικών. 

Σε πολλές περιπτώσεις τα περιστατικά είναι σε βραδινές ώρες και δη σε σκοτεινούς δρόμους, με τα περιθώρια αντίδρασης των οδηγών να είναι εξαιρετικά περιορισμένα. 

Μιλώντας πριν από λίγο στην ΕΡΤ ο Βασίλης Καλλίας, δάσκαλος οδήγησης στον Βόλο, ανέφερε πως παρολίγο να χτυπήσει ο ίδιος με το αυτοκίνητό του ένα παιδί, που πετάχτηκε μπροστά του.

Όπως είπε πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο φαινόμενο,που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τα περιστατικά που αναφέρονται να έχουν πολλαπλασιαστεί. Αρκετά περιστατικά καταγράφονται κοντά σε σχολεία ή φροντιστήρια. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης