Νέα βιβλική καταστροφή, αυτή τη φορά στη Χερσόνησο

Οι πρωτοφανελις φετινές εικόνες βιβλικής καταστροφής συνεχίζονται στην Ελλάδα. Σφοδρή ήταν η κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως τον Νομό Ηρακλείου, λίγες μόνο εβδομάδες μετά την αναπάντεχη χαλαζόπτωση της 20ής Οκτωβρίου.

Η κατεστραμμένη από τις πλημμύρες Χερσόνησος της 10ης Νοεμβρίου δεν θυμίζει σε τίποτα τον ξέγνοιαστο προορισμό διακοπών χιλιάδων τουριστών.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα εκδηλώθηκαν από τη νύχτα της Δευτέρας, πλήττοντας ιδιαίτερα την Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τα Μάλια, την Επισκοπή και τον Μοχό του Δήμου Χερσονήσου.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές και ισόγεια οικήματα πλημμύρισαν, σπίτια ολόκληρα θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη. Πολλά οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και μάλιστα στις Γούρνες ένα αυτοκίνητο με αναμμένα τα αλάρμ έφτασε έως τη θάλασσα.

Ο Γαζανός ποταμός υπερχείλισε με συνέπεια τα νερά του να ενωθούν με τη θάλασσα, θέτοντας σε κίνδυνο τους κατοίκους των γύρω περιοχών. Σε ορισμένα σημεία του ΒΟΑΚ δημιουργήθηκαν καταρράκτες. 

Τουλάχιστον είκοσι οχήματα της Πυροσβεστικής με εξήντα άνδρες συμμετείχαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης σε επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων που παγιδεύτηκαν ή εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Εως χθες το απόγευμα είχαν απεγκλωβιστεί οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικοι και τρεις ανήλικοι, ενώ η Πυροσβεστική είχε καταγράψει τουλάχιστον εκατό κλήσεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης