Μ. Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με τεστ σε μαθητές και καθηγητές κάθε εβδομάδα

«Η Επιτροπή είναι σε πολύ δύσκολη φάση, γιατί υπάρχουν πιέσεις και δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Οι πιέσεις έχουν να κάνουν με τα καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, με την οικονομία. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, απλώς προσπαθούν να προλάβουν να μη γίνει δραματική.

Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση και με σωστά μέτρα. Με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, αν αυξηθούν τα τεστ πάνω από τις 35.000 και πάμε γύρω στις 50.000 καθημερινά και προσέξουμε τα μέσα μεταφοράς, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλη προσοχή και με τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές», σημείωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η Αττική βρίσκεται οριακά στο κόκκινο, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική ένδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ασκώντας αρκετή πίεση στο σύστημα υγείας. «Αυτή τη στιγμή 268 ασθενείς είναι σε ΜΕΘ και 1.100 σε απλές κλίνες Covid σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Σε ό,τι αφορά στην αγορά, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών δήλωσε ότι αν υπάρξει έλεγχος του συνωστισμού στα μεγάλα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Επειδή η Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο κι έχει τα περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί«, κατέληξε.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης