Μόλυνση Δέλτα: Τρεις στους 10 ανεμβολίαστους θα καταλήξουν στο Νοσοκομείο

Με την μετάλλαξη Δέλτα, αντί κάποιος να μολύνει δύο, μολύνει τέσσερις, υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Μια στενή επαφή που έμεινε ένα τέταρτο με κάποιον που έχει μολυνθεί και μεταδίδει, ενώ παλιά χρειαζόσουν 20 λεπτά για να μολυνθεί, τώρα απαιτούνται 3-5 λεπτά. Μάλιστα, ο ανεμβολίαστος αναπτύσσει πάρα πολύ υψηλό φορτίο», εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΊ. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη μπορεί να μολυνθεί και ένας εμβολιασμένος , αλλά ένας ανεμβολίαστος θα παρουσιάσει σοβαρά συμπτώματα ακόμα κι αν είναι μικρής ηλικίας. Στην περίπτωση μάλιστα που είναι πάνω από 50 ετών, είναι σχεδόν σίγουρο ότι 3 στους 10 θα καταλήξουν στο νοσοκομείο και κάποιοι θα διασωληνωθούν. 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, στους 100 θανάτους πάνω από 50 ετών οι 90-95 θα αφορούν ανεμβολίαστους και οι 5 θάνατοι θα αφορούν πλήρως εμβολιασμένους, οι οποίοι είτε θα είναι ηλικιωμένοι είτε λόγω οργανικής κατάστασης και φαρμάκων δεν ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στο εμβόλιο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης